Kwaliteit & Onderhoud

Waarin wij onderscheidend zijn? We vertellen het graag!
Boomstamtafels kwaliteit door droging

Houtkwaliteit

De naam zegt het het al; wij leveren LUXE boomstamtafels. Luxe staat voor ons gelijk aan kwaliteit en dit begint uiteraard met de kwaliteit van de houtsoort die we gebruiken. Het hout dat we gebruiken voor onze tafels betreft ouder hout en geen “vers” gezaagd hout en is daarnaast zorgvuldig gedroogd. Hier ontbreekt het helaas vaak aan. Als één van de weinige aanbieders drogen wij het hout in een professionele turbine (foto).
Door het hout perfect te drogen zijn scheuren niet of nauwelijks aan de orde bij onze tafels. Wilt u dus een tafel die voor lange tijd zijn mooie uitstraling blijft behouden zonder scheuren, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Boomstamtafels bescherming

Bescherming

Al onze boomstamtafels werken wij af met een duurzame matte lak. Ook wanneer u kiest voor één van onze andere afwerkingen bent u verzekerd van een goede beschermende toplaag. In een speciale spuitcabine worden er 3 lagen matte lak aangebracht. Doordat dit deels machinaal gebeurt, wordt een mooi egaal oppervlak gecreëerd en komen kleur en structuur in het hout het mooist naar voren. Standaard afwerkingen van landen buiten Europa missen de kwaliteit, waardoor de uitstraling en bescherming niet optimaal zijn.
Door de goede bescherming hebben vloeistoffen geen kans direct in het hout te trekken waardoor de tafel er voor lange tijd schitterend uit blijft zien.

Boomstamtafels onderhoud

Onderhoud

Door veel aandacht te besteden aan de afwerking van onze boomstamtafels zijn de tafels niet alleen prachtig om te zien, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk. Geen onderhoudsproducten waarbij de kans op kleurverschil of vlekken bestaat, maar enkel een vochtige doek is voldoende om uw boomstamtafel mooi te houden. Welke afwerking u ook kiest, elke tafel wordt met een meer laagse beschermende toplaag geleverd die naast een uitstekende beschermende werking ook uiterst onderhoudsvriendelijk is.
Lees hieronder verder onze adviezen om uw tafel voor lange tijd in uitstekende staat te houden.

Enkele adviezen

Uw boomstamtafel is het beste schoon te houden met een katoenen doek. Vlekken of kringen z.s.m. verwijderen met een vochtige doek of een licht sopje. Hierbij is het belangrijk dat u in de richting van de houtnerf wrijft.
Gebruik nooit middelen met een schurende werking. Na het schoonmaken van de tafel raden wij u aan om met een zachte doek het tafelblad droog te maken.
Om krassen te voorkomen, adviseren wij ten alle tijden het gebruik van viltjes, ook onder uw vazen om witte vlekken/kringen te voorkomen.

g

Warmtebronnen

Massief hout blijft altijd iets “werken” en ondanks dat het hout perfect gedroogd is, kunnen er kunnen altijd scheurtjes in het hout verschijnen, het blijft een natuurlijke tafel. Omdat onze tafels van zeer goede kwaliteit zijn, zijn temperatuurverschillen in en rondom huis niet erg. Om het risico op scheurtjes in het hout te beperken raden we wel aan de tafel niet te dicht op een warmtebron te zetten. (verwarming of openhaard/kachel).
Vermijd indien mogelijk ook directe blootstelling aan de zon, om verkleuring tegen te gaan.

 

Luchtvochtigheid

Een kenmerk van massief hout, is dat het reageert op de luchtvochtigheid en de temperatuur in de kamer. Het hout werkt en kan scheuren bij een te lage luchtvochtigheid en een te hoge temperatuur. We raden u aan om de kamertemperatuur tussen de 15℃ en 24℃ te houden met een luchtvochtigheid van 50% tot 65%. De luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer.